Lediga jobb

Underhållsingenjör

Tillträde: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2024-08-11
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad

Ansök nu


Kvalifikationer

Om jobbet

Har du ett tekniskt intresse och vill ha en utmanande och spännande vardag? Brinner du för underhållsprocesser och driftsäkerhet? Vi söker nu en underhållsingenjör till vår produktionsenhet i Åkers styckebruk.

I rollen som underhållsingenjör har du en viktig del i det dagliga operativa arbetet som innebär att du ska bistå underhållschefen med att säkerställa, utveckla och ständigt förbättra underhållsprocessen och tillgänglighet på maskiner och utrustning. I dina arbetsuppgifter kommer du planera och bereda underhållsarbeten i vårt underhållssystem Idhammar. Du kommer att ingå i ett team bestående av 23 kompetenta kollegor med olika specialistområden.

Vem är du?

Vi söker dig som duktig på datasystem och har teknisk utbildning eller likvärdig kunskap genom erfarenhet av tungt underhåll/reparationer av maskiner/utrustning. Det är ett krav att du har god muntlig och skriftlig förmåga i svenska eftersom du kommer att kommunicera med flera funktioner inom företaget.

För att trivas i denna roll ser vi att du har ett brinnande intresse för underhåll och klarar av att hantera akuta problem men även kunna driva långsiktiga förbättringar. Ett av dina ansvarsområden kommer vara underhållssystemet där det förutom utveckling av systemet kommer innebära att du har pedagogisk förmåga att lära ut till andra systemanvändare. Du kommer även att dokumentera haverianalyser och tillse att rätt åtgärder görs för att förhindra maskinstopp.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du äger stort personligt driv, är noggrann, har helhetssyn och är ansvarskännande. Givetvis är du serviceinriktad samt har lätt för att kommunicera med andra personer.

Fabriken stänger för sommarsemester v28-31. Det är svårt att få kontakt med oss under den här perioden.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster: Åkers Sweden AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Om Åkers Sweden AB

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation, som är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 210 anställda och vi har vår produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss nu i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov. www.akerssweden.se

Om Union Electric Steel Corporation

Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till Ampco-Pittsburgh Corporation. www.uniones.com


Om anställningen


Kontakt

Anne-Marie Salo
Unionen
0159-32 171
Mikael Trolle
Underhållschef
073-221 30 05
Mattias Abrahamsson
Akademikerna
0159-32 225