Lediga jobb

Kvalitetsingenjör

Vår nya kvalitetsingenjör kommer att arbeta proaktivt med att minska kvalitetsbristkostnaderna bland annat gällande kassationer och reklamationer. I uppdraget ingår vidare att leda och genomföra rotorsaksanalyser, utbilda verksamheten i olika kvalitetsverktyg, rätt sätt att dokumentera styrande underlag i ledningssystemet, arbeta med statistik, i projekt och med internrevisioner.

Du kommer att samordna, förvalta och utveckla ledningssystemet för kvalitet enligt ISO 9001 och lokala rutiner, instruktioner och andra gällande föreskrifter.

Ansök nu

Tillträde

Enligt överenskommelse


Sista ansökningsdag

2024-03-31


Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön


Om jobbet

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk kvalitetsutbildning i grunden eller motsvarande inom områden som t ex maskinteknik eller metallurgi alternativt yrkeserfarenhet i liknande roll, gärna kopplat till fordonsindustrin. Du behöver uppvisa erfarenhet inom kvalitetsteknik bl a kvalitetssäkring (t ex poka yoke), standardiserat arbetssätt, olika riskanalysmetoder och rotorosaksanalysmetoder. Du har erfarenhet av process- och eller produktrevisioner med stöd av standarder som t ex ISO 9001, 14001, IATF 16949. Det är vidare ett krav att du har god muntlig och skriftlig förmåga i svenska eftersom du kommer att kommunicera med flera funktioner inom företaget.

För att trivas i denna roll ser vi att du är praktiskt lagd, är ödmjuk och drivs av att ständigt arbeta med förbättringsåtgärder och vidareutveckla strukturer, både operativt och strategiskt. Du dessutom socialt kompetent och trivs i en central funktion med många kontaktytor.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du äger stort personligt driv, är analytisk och strukturerad. Givetvis är du serviceinriktad samt har lätt för att samverka med andra personer.

Din ansökan skickar du till jobb@akersrolls.com senast den 31 mars 2024. 

Vi tillämpar löpande intervjuer så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Välkommen snarast med din ansökan!


Kontaktperson

Frågor besvaras av Adrian Moise, QSE-ledare, tel 0159-32 217

Fackliga företrädare:
Unionen: Anne-Marie Salo, tel 0159-32 171
Akademikerna: Mattias Abrahamsson,tel 0159-32 225

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster: Åkers Sweden AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


Vad kan vi erbjuda?

Vi på Åkers Sweden är stolta över vårt företag, som snart närmar sig 450 år! Vi jobbar ständigt efter att utveckla vår produktion och medarbetare, där mångfald är en självklar del i vardagen. Vi lever efter våra värdeord, ansvar, samarbete och engagemang, vilka genomsyrar hela vår verksamhet. Vi har extraförmåner som exempelvis; fri tillgång till gym på Åkers område, friskvårdsbidrag och generösa erbjudanden i samarbete med vår lokala fackklubb. Framförallt erbjuder vi trevliga kollegor på Åkers!

Om Åkers Sweden AB

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation, som är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 210 anställda och vi har vår produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss nu i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.

Om Union Electric Steel Corporation

Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till Ampco-Pittsburgh Corporation. http://www.uniones.com

Ansök nu