Lediga jobb

Gjuteri- och smältverksoperatör

Tillträde: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2024-08-11
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad

Ansök nu


Om jobbet

Arbetsuppgifter

Vi förstärker vår organisation med några medarbetare till vårt gjuteri och smältverk. Vi söker därför både smältverksoperatörer och gjutare. Arbetsuppgifter på vårt gjuteri är bland annat att säkerställa smältning och gjutning för valsprocessen, vilket innebär flera moment såsom att förbereda inför smältning, smälta och justera järnet för att sedan forma, belägga och gjuta valsar. Vi arbetar aktivt med förbättringsarbete i vår verksamhet så det är givetvis något som ingår i dina arbetsuppgifter hos oss.

Vem är du?

Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning. Det är ett krav att du har god muntlig och skriftlig förmåga i svenska eftersom du kommer att kommunicera med flera funktioner inom företaget och måste klara av att läsa instruktioner och dokumentera avvikelser. Det är meriterande om du har traverskort.

För att trivas i denna roll är du en lagspelare och tycker om ett arbete med mycket variation. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du äger stort personligt driv och har god samarbetsförmåga.

Vi har alla förekommande skiftformer hos oss och två- samt treskift är de vanligaste formerna.

Fabriken stänger för sommarsemester v28-31. Det är svårt att få kontakt med oss under den här perioden.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster: Åkers Sweden AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Om Åkers Sweden AB

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation, som är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 210 anställda och vi har vår produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger vackert beläget och tillhör Strängnäs kommun. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.

Om Union Electric Steel Corporation

Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till Ampco-Pittsburgh Corporation. http://www.uniones.com


Om anställningen


Kontakt

Niklas Strömberg
IF Metall
0159-32200
Daniel Hjorter
Produktionsledare smältverket
019-32122
Andreas Johansson
Produktionsledare gjutning
0159-32247